«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» και δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, εκτιμώντας ότι θα «μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα».

Στόχος του επισημαίνει είναι η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλοευρωπαίκές δυνάμεις. Στη βάση αυτή, η πρόσκλησή του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον ο τελευταίος βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα σημάνει τέλος του Μνημονίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Απορρίπτει επίσης κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

Τέλος διευκρινίζει ότι φιλοδοξία του είναι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, που προϋποθέτει μεγάλες τομές στο κράτος , που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συγχωνεύσεις υπουργείων και υπηρεσιών, αλλαγή διάρθρωσης του κυβερνητικού έργου.