«Όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει πολλές από τις επαναστατικές του θέσεις», αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μασάζ στους στόχους εξωτερικής πολιτικής καθώς οσμίζεται την εξουσία.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο όσο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην εξουσία, υιοθετεί μια πιο mainstream στάση όσον αφορά την εξωτερική πολιτική.

Υπογραμμίζει ότι το κόμμα είχε ταχθεί υπερ της εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση του αμερικανικού στόλου από την Κρήτη.

Μάλιστα το Bloomberg αναφέρει ότι είναι  δέσμευσή του ΣΥΡΙΖΑ να αναστρέψει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις προς τη Ρωσία, κάτι που τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση.

Αυτό θα είναι και το πρώτο τεστ του ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλθει στην εξουσία, τονίζει το διεθνές πρακτορείο. Οι κυρώσεις προς τη χώρα αίρονται τον Ιούλιο εκτός κι αν ανανεωθούν ομόφωνα και από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ερωτηθείς από το Bloomberg, εάν θα επιδιώξει να μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων, o Κώστας Ήσυχος, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική, δήλωσε ότι «μια τέτοια συζήτηση είναι πολύ νωρίς για να γίνει. Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση με πολύ υψηλή ανεργία, δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα από τις κυρώσεις».

Ένας άλλος τομέας που φαίνεται να κάνει στροφή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και το μεταναστευτικό.

Σχολιάζοντας την επίθεση των τζιχαντιστών στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, ο Δ. Παπαδημούλης , ευρωβουλευτής του κόμματος, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση με υποχρεώσεις και δικαιώματα.