«Συνιστούμε στους συντάκτες του προγράμματος να ενημερώνουν καλύτερα τον κ. Τσίπρα έτσι ώστε να καταθέσει έστω και την τελευταία στιγμή μια καινούργια, σύγχρονη, προοδευτική πρόταση για τη Δημόσια Διοίκηση και όχι αναμασημένες πολιτικές προηγούμενων δεκαετιών, που οδήγησαν την πατρίδα μας σε αδιέξοδα». Αυτό επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος «για το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης», που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του αποκαλύπτονται καθημερινά» και «εμφανίζονται να προτείνουν αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης προβλέποντας δέκα υπουργεία χωρίς να λένε ποια είναι αυτά. Προφανώς τους διαφεύγει, ότι ήδη τα υπουργεία έχουν αποκτήσει από τις 29 Οκτωβρίου 2014, νέα, απλοποιημένα και λιτά οργανογράμματα, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό τον πυρήνα του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης μετά από δεκαετίες».

Προστίθεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «εμφανίζονται να καταργούν τον «αντισυνταγματικό νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων» προτείνοντας ένα σύστημα στη «βάση αντικειμενικών δεικτών. Εκτός του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεδειγμένα πλέον έχει αλλεργία με κάθε μορφή αξιολόγησης, είναι εντυπωσιακό ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προλαμβάνει τη δικαστική κρίση θεωρώντας αντισυνταγματικό το ενδιάμεσο σύστημα αξιολόγησης».

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμάται, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κλείνει το μάτι στην ατιμωρησία και στην ασυδοσία», καθώς εμφανίζονται «έτοιμοι να καταργήσουν τη νομοθεσία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων».

Επίσης, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οραματίζονται τον εαυτό τους ως νέους “Βασιλιάδες Λουδοβίκους”, οι οποίοι αδημονούν να υιοθετήσουν τη ρήση “το κράτος είμαι εγώ”, καθώς δεσμεύονται για την ενοποίηση όλων των ελεγκτικών σωμάτων και την υπαγωγή τους στον πρωθυπουργό, αντί για τη ριζική αναδιοργάνωσή τους και την πλήρη απεξάρτησή τους από την πολιτική ηγεσία, ώστε να ενισχυθεί το αποτυχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο λειτουργίας της Μεταπολίτευσης».

Τέλος, από το υπουργείο σημειώνουν, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει τη δήθεν αναβάθμιση των ΚΕΠ και τη μείωση της γραφειοκρατίας, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αντιτάχθηκε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων, μειώνουν τη γραφειοκρατία και τα διοικητικά βάρη».