Την αγάπη και τη συμπαράστασή τους προς την ποδοσφαιρική ομάδα της Παναχαϊκής θέλησαν να δείξουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που εκλέγονται στον νομό Αχαΐας. Ο λόγος για τη Σία Αναγνωστοπούλου και τον Κώστα Μάρκου που κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες ένα ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού τους για τη διάσωση της ιστορικής ομάδας που συστάθηκε το πολύ μακρινό 1891.

Όπως τονίζουν αμφότεροι, η κίνησή τους αυτή ήταν συμβολική και το έκαναν για να δείξουν τον δρόμο της συστράτευσης και της ενεργοποίησης όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για το μέλλον του συλλόγου. Εκτιμούν ότι τα προβλήματα της ομάδας δεν θα λυθούν εύκολα, αλλά τουλάχιστον θα δοθεί μια ανάσα έναντι του τωρινού ασφυκτικού πλαισίου.

Η «Παναχαϊκή 1891 ΠΑΕ» όπως είναι ο πλήρης τίτλος της, έχει καταθέσει εμπρόθεσμα το φάκελο αδειοδότησης για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα SuperLeague 2 για την περίοδο 2021 – 2022 στην αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο οποίος κρίθηκε πλήρης. Παρόλα αυτά, η αδειοδότηση κωλύεται από οικονομικά αίτια που προέκυψαν απρόβλεπτα και αιφνιδιαστικά, λόγω αλλαγής της νομοθεσίας κι ανέτρεψαν τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος ορίζει ως προϋπόθεση της αδειοδότησης των ΠΑΕ, την εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών προς ποδοσφαιριστές ή την υποβολή, στο φάκελο, εγγυητικής επιστολής, ενώ η σημερινή διοίκηση της ομάδας φέρεται να μην είχε γνώση για αυτές τις οφειλές.