Επίθεση κατά της Καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την στάση της έναντι της Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο 9», ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η γερμανίδα καγκελάριος πιέζει την Ελλάδα για «να τα ξαναδώσουμε» και είπε ότι για να μπει η χώρα μας στην ΟΝΕ, αγόρασε από την Γερμανία άρματα LEOPARD, τα οποία, όπως υποστήριξε, μας «τα υπερκοστολόγησαν».

Επιτέθηκε επίσης κατά της Siemens, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν μία εταιρεία που αποδεδειγμένα μας κλέβει, να συμμετέχει σε κρατικό διαγωνισμό».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Βατοπεδίου και τις εξελίξεις στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι οι νόμοι που ισχύουν για τους απλούς πολίτες, δυστυχώς, δεν ισχύουν και για τους πολιτικούς. Υποστήριξε δε ότι στην πολιτική ζωή του τόπου κυριαρχεί η ασυδοσία, κάτι για το οποίο κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ο Βενιζέλος και ο Βαρβιτσιώτης συμφώνησαν και παραγράφονται τα αδικήματα των πολιτικών με την πάροδο της διετίας. Στην υπόθεση Βατοπαιδίου, προειδοποιούσαμε για την επικείμενη παραγραφή, που θα επέφερε το κλείσιμο της Βουλής. Το έλεγε και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Ήξερε ακριβώς τις συνέπειες. Τώρα, γιατί φωνάζει για δίωξη; Τώρα, δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι δύο μεγάλοι έφτιαξαν τον νόμο με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να τη γλυτώνουν», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε επίσης και στην χθεσινή δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στην Αθήνα κάνοντας λόγο για «κατευθυνόμενη ανοικτή συγκέντρωση» και υποστηρίζοντας ότι ήταν «ουσιαστικά μία επίδειξη ισχύος».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, οι μουσουλμάνοι «έστειλαν ένα μήνυμα: είμαστε παρόντες, έχουμε δύναμη» και υποστήριξε ότι θέλουν να κάνουν το Ισλαμικό Τέμενος για να είναι και ο επίσημος τόπος συγκέντρωσης τους.

Τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης των υπαρχόντων τόπων λατρείας για να ικανοποιούν και να εκτελούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα και κάλεσε τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη «να μας πει ποια είναι η θέση του, καθώς και πώς βλέπει τα πράγματα».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των παράνομων μεταναστών, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών. Είπε ότι στη χώρα μας οι μετανάστες ανέρχονται στο 20% του πληθυσμού, την ώρα που – όπως είπε – στις ΗΠΑ είναι το 7% και τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε ποσόστωση και να αποφασίσει πόσους πραγματικά χρειάζεται και πόσους αντέχει η ελληνική κοινωνία και οικονομία και οι υπόλοιποι να απελαθούν.

«Αυτό κάνουν και οι οργανωμένες χώρες της Ευρώπης, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία κ.λπ. Οι υπόλοιποι να απελαθούν. Ας τους απορροφήσει η Ευρώπη. Η λαθρομετανάστευση μας κοστίζει 12 δισ. ετησίως σε διαρροή συναλλάγματος. Τα διαφυγόντα έσοδα ΦΠΑ από το παρεμπόριο, υπολογίζονται σε 4 δισ. ετησίως. Η λαθρομετανάστευση προκαλεί κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και πολιτικές τριβές. Σε πολλές περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους. Και αυτούς εμείς τους αποκαλούμε “φασίστες”», είπε.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς βιάστηκε να πανηγυρίσει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και επανέλαβε (ο κ. Καρατζαφέρης) πως όπου συνεργάστηκαν ΝΔ και ΛΑΟΣ «η παράταξη κέρδισε περιφέρειες», ενώ όπου δεν υπήρξε συνεργασία έφερε κακά αποτελέσματα.

«Η αντιμνημονιακή ρητορική και πολιτική του (Α. Σαμαρά) έσπρωξε τον κόσμο στην Αριστερά. Για πρώτη φορά της έδωσε 20%, επίπεδα που έχει να δει από το 1958. Αυτό θα το βρούμε μπροστά μας», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.