«Την κυβέρνηση εκπροσωπεί, κατά κύριο λόγο ο πρωθυπουργός και κατά δεύτερο λόγο, ως συμμετέχων κόμμα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, στηρίζοντας προηγούμενη δήλωση του Ιορδάνη Τζαμτζή ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

«Εγώ δεν υποτιμώ τους υπουργούς, αλλά το ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη ο κ. Χαρδούβελης, αυτό θα το δούμε μέχρι τέλους, ποια άποψη τελικώς θα είναι πιο φερέγγυα και πιο αξιόπιστη. Αλλά και ο κ. Χαρδούβελης στην ουσία τι είπε; Δέχθηκε για τα 11,4 δισ., είπε ότι θα υπάρχει μία επιτήρηση, εγώ θέλω να δω τι είναι αυτή η επιτήρηση, τι θα περιέχει και πόσο αυστηρή θα είναι και κυρίως τι θα προϋποθέτει από εμάς. Γιατί π.χ. επιτήρηση για τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωζώνης ξέρετε ότι ισχύει για όλους σε σχέση με το 3% του ελλείμματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στον Real FM.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε: «Δεν λείπουν μόνο αριθμητικά, γιατί το κλίμα το πολιτικό είναι τέτοιο που δεν δίνει ξεκάθαρο θετικό πρόσημο. Αν όμως έχει δρομολογηθεί η διευθέτηση του χρέους εκτιμώ ότι το πρόσημο το πολιτικό θα είναι διαφορετικό τον Φεβρουάριο. Αυτό ξέρει και αυτό φοβάται ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό επιμένει, σώνει και καλά, να γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο».

Και σημείωσε: «Αν μιλάγαμε για την Κυριακή σας λέω όχι, ότι δεν θα είχαμε τους 180 βουλευτές. Σας λέω όμως, με το σκεπτικό που σας ανέλυσα, τότε, μπορώ να σας πω το αντίθετο. Χωρίς να με ρωτήσετε ονόματα γιατί δεν επιτρέπεται να αναφέρω. Γιατί μιλάω με συναδέλφους. Έχω βρει ανθρώπους και μου είπαν “αυτό είναι άλλο πράγμα και θα το σκέφτομαι”. Και μέσα από κόμματα συγκεκριμένα, όχι μόνο από ανεξαρτήτους».