Τη διένεξη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μισθολόγιο στο Δημόσιο σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Χρήστος Πρωτόπαπας. «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι εμείς ουδέποτε έχουμε κληθεί να συζητήσουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Το βλέπουμε στις εφημερίδες», είπε, μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορώ να συζητάω επί των ραδιοφώνων την κυβερνητική πολιτική. Υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο ουδείς διαψεύδει. Το μόνο που κάνουν τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι να ρίχνουν το ένα την ευθύνη στο άλλο για τη διαρροή. Ποσώς με ενδιαφέρει. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι εμείς ουδέποτε έχουμε κληθεί να συζητήσουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Το βλέπουμε στις εφημερίδες. Αυτό το σχέδιο ορθώς λέμε στον κόσμο ότι δεν το έχουμε δει και δεν το έχουμε αποδεχθεί και δεν δεσμεύει την κυβέρνηση. Το λέμε ορθά. Και ας μάθουν οι υπουργοί, αντί να δεσμεύουν, να καθίσουν να συζητάνε με τους κυβερνητικούς εταίρους τους», σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM».

«Καλούμαστε τώρα να τοποθετηθούμε για κάτι που δεν γνωρίζουμε και για κάτι που γνωρίζουμε από διαρροές. Πριν δύο μήνες, συναντηθήκαμε με τον κ. Μητσοτάκη και δεν μας είπε τίποτα, για κανένα σχέδιο. Μόνο κάποιες σκέψεις στον αέρα. Του αντιτείναμε και εμείς κάποιες. Και συμφωνήσαμε σε κάτι: πως ό,τι και να γίνει, πρέπει να έχει ένα συνολικό χαρακτήρα, γιατί πριν από δύο χρόνια κάναμε μισθολόγιο. Και αυτό έγινε χωρίς να μας ρωτήσει», ανέφερε.

Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι «εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει μια συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα του μισθολογίου, παρακαλούμε να μας καλέσει και να μας θέσει υπόψη τις προτάσεις της».

«Είχαμε και αυτόβουλο υπερασπιστή του κ. Μητσοτάκη τον κ. Γεωργιάδη», συμπλήρωσε. «Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις κάνει κακό και στην παράταξή του», είπε.