Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς» μιλώντας στην πρωινή  εκπομπή του Mega, «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Εμείς λέμε: ελάτε τώρα που έχουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ας έρθει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το τραπέζι. Αυτό το κάλεσμα έστειλε χθες ο πρωθυπουργός, ελάτε να καταλήξουμε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής» πρόσθεσε ο κ. Παπαμιμίκος.

Για το χθεσινό μήνυμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρηνση, εκτίμησε ότι ενισχυμένη βγαίνει η κοινωνία.

«Η κοινωνία δεν θέλει εκλογές, δεν θέλει αποσταθεροποίηση» υποστήριξε και πρόσθεσε πως δεν απασχολούν τους πολίτες, ούτε οι κοκορομαχίες των πολιτικών στα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε οι διαξιφισμοί μέσα στη Βουλή, αλλα τους απασχολεί η λύση στα προβλήματα τους.

Επιπλέον, ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε ότι δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να λέει ότι είναι «αργυρώνητοι» όσοι βουλευτές ψηφίσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αναρωτιέμαι δηλαδή, όσοι δεν ψηφίσουν πάει να πει ότι τα έχουν πάρει από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μην μπούμε σε μια τέτοια λογική, διότι υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα» συμπλήρωσε.