Τις αναφορές του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, στην Περιφέρεια Αττικής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, σχολίασε, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

«Να ξέρετε καλά ότι η Περιφέρεια Αττικής ακολουθεί στο θέμα των απορριμμάτων τη διεθνή πρακτική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θα τηρηθεί η νομιμότητα, σε όλο της το μήκος και πλάτος. Να το ξέρει πολύ καλά, και η κυβέρνηση και οι εργολάβοι» τόνισε ο κ. Κοντονής.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος είχε κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επειδή δεν κατάφερε να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους, τώρα επιχειρεί να βγάλει τα σκουπίδια. Στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης, ο κ. Ντινόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην πρακτική της Περιφέρειας Αττικής.

«Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος. Η Περιφέρεια Αττικής θέλει λέει να μην προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν κοινοτικά κονδύλια αλλά να πάμε την επίλυση αυτού του προβλήματος σε καμιά δεκαριά χρόνια πίσω. Κατά καιρούς προσπαθούσατε, κύριοι της αντιπολίτευσης, να βγάλετε τον κόσμο στους δρόμους. Δεν το πετύχατε. Τώρα θέλετε να δημιουργήσετε μια κοινωνική αναταραχή βγάζοντας τα σκουπίδια στους δρόμους; Πνίγοντας τη χώρα στα σκουπίδια και με κίνδυνο να χάσουμε κοινοτικούς πόρους. Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξει με την υγεία των πολιτών. Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξει με την υγεία των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι μένουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής» είπε.