Η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ορκίζεται στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια, με πολιτικό όρκο, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της. Μαζί της ορκίζεται ολόκληρο το περιφερειακό συμβούλιο.

Η Ρένα Δούρου έφτασε στο γυμναστήριο εν μέσω πανηγυρισμών. H ορκωμοσία όπως σημείωσε η ίδια, γίνεται στα Νέα Λιόσια, για λόγους συμβολικούς και πολιτικούς. Στην τελετή ορκωμοσίας, παρίσταται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στην περιοχή πραγματοποιείται αντιφασιστική διαδήλωση, από μέλη οργανώσεων που διαμαρτύρονται για την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο.

Έξω από το γυμναστήριο συγκέντρωση πραγματοποιούν και δεκάδες οπαδοί της Χρυσής Αυγής, με την αστυνομική παρουσία να είναι ισχυρή.

Όταν έφτασε στο γυμναστήριο ο Ηλίας Παναγιώταρος, ακούστηκαν αποδοκιμασίες από την ομάδα των αντιφασιστών, με συγκεντρωμένους να ακούγονται να φωνάζουν «Τι θες εσύ εδώ;».

Παράλληλα, επεισόδιο σημειώθηκε και με την εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, την οποία αρχικά οι αστυνομικοί  δεν αναγνώρισαν και δεν την άφησαν να περάσει.

Το «παρών» δίνουν στην τελετή ορκωμοσίας μεταξύ άλλων και ο Γλέζος, ο Γιάννης Μωραλής και ο Γιώργος Καμίνης.

Μέσα στο γυμναστήριο έχουν αναρτηθεί πανό από μέλη αριστερών οργανώσεων, ενώ εκεί βρίσκονται και ομάδα των απολυμένων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

Η είσοδος της Ρένας Δούρου…

Η είσοδος του Ηλία Παναγιώταρου…


Το επεισόδιο με τη Δέσποινα Κουτσούμπα…

Η είσοδος του Αλέξη Τσίπρα…

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος