«Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν θα έχουμε. Σε εκλογές θα πάμε όποτε το επιτάσσει το Σύνταγμα».

Αυτό ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

Ο κ. Καραγκούνης είπε ακόμη ότι: «Και αν αφήνει το Σύνταγμα ένα κλειδί ή μια ανοιχτή πόρτα για να πάμε σε εκλογές, όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αυτός θα είναι και ο υπεύθυνος. Εμείς σε εκλογές δεν πάμε. Αυτό είναι τελειωμένο και το ξεκαθαρίζουμε».

Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε: «Το κάθε κόμμα κρίνεται. Δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει. Φαίνεται πάντως πως υπάρχει μια προσωπική στρατηγική. Αυτό είναι φανερό. Και δεν ξέρω αν αυτό εντάσσεται σε μία γενικότερη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Τα ζητήματα αυτά έχουν συμφωνηθεί. Και εμμένω, αυτό που είναι βασικό αυτήν την στιγμή είναι ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης. Έχουμε, πρώτα από όλα την έναρξη των συνομιλιών για τη διευθέτηση του χρέους, αλλά κυρίως για τις μειώσεις των φορολογικών βαρών».

Στο θέμα του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό, με αφορμή και τις χθεσινές δηλώσεις Μανιάτη, ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: «Εγώ που έριξα μία μικρή ματιά, γιατί δεν είναι το τελικό, υπάρχουν πάρα πολύ θετικές ρυθμίσεις σε αυτό το νομοσχέδιο. Τώρα τελικά το πότε θα έρθει βεβαίως και ποιο θα είναι το τελικό κείμενο είναι ένα άλλο ζήτημα. Το έχουμε δει το νομοσχέδιο;».