Το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι ούτε προσωπικό ,ούτε ατομικό ούτε οικογενειακό θέμα, είναι μια μεγάλη μάστιγα , είναι θέμα της κοινωνίας που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ στο άγαλμα του Βενιζέλου στο πλαίσιο των δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ο κ Γρηγοράκος τόνισε ακόμη ότι οι δομές όπως ο ΟΚΑΝΑ περνάνε δύσκολες στιγμές και ότι μπορούν να στηριχθούν οικονομικά με μία καλύτερη διαχείριση.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργό Υγείας συναντήθηκε με εργαζομένους του Παναγία και του ΕΚΑΒ οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους.«Άκουσα τα προβλήματά τους με πολύ μεγάλη αγάπη και χωρίς λαϊκισμό . Νομίζω ότι είναι ανθρώπινα αυτά που είπανε» είπε ο κ Γρηγοράκος χαρακτηρίζοντας τα προβλήματα αυτά ως γραφειοκρατικά τα οποία μπορούν να λυθούν χωρίς να παραβιαστεί καμία συμφωνία , ούτε της πολιτείας ούτε των εργαζομένων.

Σε ερώτηση αν θα επανέλθει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, όπως είχε πει ο προηγούμενος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι δεν γνωρίζει και ότι δεν το έχει συζητήσει με τον υπουργό.

«Νομίζω, αυτόν τον καιρό αυτές οι δράσεις θα πρέπει να είναι πολύ πιο κοινωνικά ευαίσθητες . Περνάει δύσκολα αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός . Αυτό που έχω να πω , αυτό που είπα και το πρωί΄ είναι ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και πρέπει όλα αυτά να τα δούμε με περισσότερη ευαισθησία . Όχι ότι οι προηγούμενοι δεν ήταν ευαίσθητοι κι εμείς είμαστε, μακριά από μένα οι λαϊκισμοί και μακριά από μένα και κάτι άλλο, η αλλαγή του προγράμματος σταθερότητας. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με πολύ κόπο και αίμα και δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη στιγμή το πρόγραμμά μας. Πάμε σταθερά κινούμαστε πολεμάμε και δεν βάζουμε στη διαδικασία αυτή τις θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΠΕΔΥ δεν χρειάζεται να κλείσουν τα ιατρεία τους είπε: «Το ΠΕΔΥ είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση . Αυτή τη μεταρρύθμιση θα πρέπει να τη δούμε, να την αγκαλιάσει η κοινωνία και να έχουμε όλους τους θεσμούς μαζί μας . Θα πρέπει λοιπόν να συζητήσουμε ξανά, εφόσον η δικαιοσύνη πάρει μια διαφορετική απόφαση , να πείσουμε λοιπόν για την ορθότητα της απόφασής μας ή όχι. Είμαστε ανοιχτοί.”

Τέλος ανέφερε ότι οι γιατροί δεν απαξιώνονται από το ΠΕΔΥ και ότι ένας από τους λόγους που ο ίδιος ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας είναι για να μιλήσει ξανά με τους γιατρούς, με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και με την κοινωνία. «Τουλάχιστον εγώ προσωπικά θέλω διαύλους συζήτησης με τους γιατρούς , με τους υγειονομικούς με την κοινωνία και με την πολιτεία» κατέληξε ο κ Γρηγοράκος.

Η εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ την οποία χαιρέτησε ο κ Γρηγοράκος συνεχίστηκε με ειρηνική πορεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζόμενων στις δομές, στις μονάδες,στις υπηρεσίες και τα προγράμματα ΕΣΠΑ του ΟΚΑΝΑ,που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και διέσχισε την Αριστοτέλους. Η πορεία συνοδεύτηκε από μουσικά δρώμενα και βραζιλιάνικα κρουστά με στάσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους και το Λευκό Πύργο στην Πλατεία Ναβαρίνου και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Η πορεία τερματίστηκε στην Αριστοτέλους, στην παραλία,όπου το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία του συγκροτήματος «Baildsa», βαλκανικές και τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική πάνκ. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το γνωστό ροκ συγκρότημα της πόλης «LONG LIVE».