Την Ακρόπολη επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι κ.κ. Κετσιάνγκ και Σαμαράς έφτασαν το πρωί στον Ιερό Βράχο και ανέβηκαν να δουν από κοντά τον Παρθενώνα. «Είναι υπέροχα. Μια όμορφη χώρα με υπέροχους ανθρώπους. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία», δήλωσε ενθουσιασμένος και χαμογελαστός στους δημοσιογράφους ο Λι Κετσιάνγκ.

Είναι μεγάλη χαρά που ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την Ακρόπολη, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς.

Ο κινέζος πρωθυπουργός χάρισε στον έλληνα ομόλογό του μια φωτογραφία με το Σινικό Τείχος. «Έχω πάει εκεί», απάντησε ο Α. Σαμαράς.

Το βράδυ της Πέμπτης το ζεύγος Σαμαρά παράθεσε δείπνο στο πρωθυπουργικό ζεύγος της Κίνας στο Μουσείο της Ακρόπολης, αφού προηγουμένως απόλαυσαν ιδιωτική ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους.

Την Παρασκευή, μετά την Ακρόπολη, σειρά είχε η επίσκεψη των δύο ηγετών στις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Κετσιάνγκ θα απευθύνουν αργότερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Το απόγευμα, ο κινέζος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου αύριο, Σάββατο μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Αντ. Σαμαρά θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.