Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός λόγω της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ των δύο υπουργών, μία μόλις μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Οι κ.κ. Λοβέρδος και Μητσοτάκης φέρεται να διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί η διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 (από σύνολο 1.136), ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του Κ. Αρβανιτόπουλος.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, η κυβερνητικός εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, σημειώνοντας πως «οι υπουργοί μιλούν μεταξύ τους, δεν είναι κάτι σημαντικό. Είμαστε δημοκρατικά κόμματα, δεν πρόκειται να κάνουμε ασκήσεις δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, συζητούμε μεταξύ μας».

«Θα βρεθεί λύση δεν υπάρχει ζήτημα επ’ αυτού», εκτίμησε, μιλώντας στο Star το πρωί της Πέμπτης.