Βέβαιος ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης. «Δεν είμαι υπεραισιόδοξος», ανέφερε, μιλώντας στον Βήμα FM, και εξήγησε πως αυτό εκλαμβάνει από τις συναντήσεις και τις επαφές που έχει με τους πολίτες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στον εκλογικό χάρτη μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Βλέπω να έρχονται νέα μέτρα και τότε θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η χώρα το 2014 να πορευτεί προς τις κάλπες», τόνισε.

Σχολιάζοντας την πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ένα μέρος των πολιτών πιστεύει ότι θα έπρεπε το κόμμα του να μείνει στην κυβέρνηση. «Ίσως φταίμε κι εμείς γιατί δεν εξηγήσαμε στον κατάλληλο χρόνο γιατί φύγαμε», παρατήρησε.

«Θεωρώ ότι το 2012 ορθά πράξαμε όταν δώσαμε κυβερνητική λύση, καθώς η χώρα ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρωζώνη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η προγραμματική συμφωνία, ωστόσο, δεν τηρήθηκε και έτσι αποχωρήσαμε. Δεν επέλεξα να έχω διακοσμητικό ρόλο».

Ο κ. Κουβέλης απέρριψε επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση, αλλά και συνεργασίας με τον «σημερινό» ΣΥΡΙΖΑ. «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πολιτική εκκρεμούς. Δεν έχει σαφήνεια στις θέσεις του και αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους» τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποσχεσιολογία» και «αντιφάσεις».