Επιμένει, όλο και περισσότερο, στο εκλογικό δίλημμα ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από τους πολίτες την Κυριακή μαζική συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές και «ψήφο ευθύνης».

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν πολλοί υπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του Γιάννη Μπουτάρη και του Μάρκου Μπόλαρη, ο πρωθυπουργός τόνισε εκ νέου ότι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι εάν η χώρα θα πάει μπροστά ή οι κόποι και οι θυσίες των πολιτών θα πάνε χαμένοι, ενώ ευθέως ανέφερε ότι θα χρειαστεί να μιλήσει ο λαός σε βουλευτικές εκλογές εάν κάποιοι – όπως είπε – θελήσουν να κρατήσουν την Ελλάδα δέσμια του παρελθόντος της.

«Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι κανενός, που επενδύει στο φόβο και την ανασφάλεια. Να μην ανακόψουμε την πορεία της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση. Έχουμε χρέος να αποφασίσουμε ότι η Ελλάδα άλλαξε πορεία και δεν γυρίζει πίσω.

Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν κάποιοι δηλαδή επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν τη χώρα και τους πολίτες στο παρελθόν, δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά να μιλήσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Στη δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Η σωτηρία και η αναμόρφωση της χώρας μας, είναι υπόθεση και απόφαση των πολιτών, του λαού. Καμίας πεφωτισμένης πολιτικής ελίτ», υπογράμμισε.

Ο κ. Παπανδρέου, παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά και στη φαρέτρα του φύλαξε βέλη και για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, υποστηρίζοντας ότι πολιτική δεν γίνεται μέσα από τον απομονωτισμό και τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στα Γιάννενα και θα επισκεφθεί το περιβαλλοντικό πάρκο της Κόνιτσας, ενώ την Τετάρτη θα περιοδεύσει στην Πάτρα.