«Η άποψη η δική μου είναι ότι δεν θα πάει τώρα σε εκλογές το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Α. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας ότι «έχει όμως ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο το αναγνώρισε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν στη διακαναλική του συνέντευξη, πιστοποίησε ότι υπάρχει πρόβλημα με το μνημόνιο και είπε ότι θα πρέπει να κάνει επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών -λεγομένων- όρων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «προσωπική μου άποψη είναι -δεν μπορώ να ξέρω τι περνάει μέσα στο μυαλό του- είναι ότι άμεσα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει εκλογές και θα είναι και αφύσικο να κάνει εκλογές, καθώς το Δεκέμβριο έχει πρώτον προϋπολογισμό, δεύτερον την τρίτη δόση του δανείου, τρίτον την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «ο κ. Παπανδρέου φοβάται και μας φοβίζει».

«Κανονικά θα έλεγε εγώ, όπως κάθε Πρωθυπουργός μέσα στην τετραετία θα εξαντλήσω ένα περιθώριο, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, θα δει ο ελληνικός λαός εγώ θα τα βγάλω πέρα». «Δεν το κάνει όμως γιατί γνωρίζει ότι τα πράγμα δεν πάνε καλά».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δεν τον βολεύει τον πρωθυπουργό στη διαπραγμάτευσή του με την τρόικα να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα από τις εκλογές είναι ξεκάθαρο αυτό. Εθνικές εκλογές συνδέεις με μια επιτυχία σου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εδώ είναι πρωτόγνωρο να το συνδέει με μια αποτυχία του και αυτό δεν έχει ξαναγίνει».