Την έγκριση της υποψηφιότητας του Κρίτωνα Αρσένη –εκλεγμένου στο Ευρωκοινοβούλιο με το ΠΑΣΟΚ- ενέκρινε σήμερα κατά πλειοψηφία η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα ήταν εκείνη που προκάλεσε και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να δηλώνει κάθετα αντίθετος.

Από την άλλη πλευρά, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας να κατέλθει υποψήφιος ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας

Το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει απευθυνόμενος προς τον Π. Λαφαζάνη: «Ένα μήνα πριν από τις εκλογές θέτεις ζητήματα για το ευρώ και για πρόσωπα; Εάν υπάρχει πρόβλημα μπορούμε να τα συζητήσουμε στην Κεντρική Επιτροπή». «Όλες τις απόψεις μου τις εκφράζω στα εσωτερικά όργανα του κόμματος», απάντησε, σύμφωνα με το Mega, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Κατά τα άλλα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος οι εξής:
Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος
Μαρία Καραμεσίνη, οικονομολόγος
Γιώρος Φουντουλάκης, ΑΜΕΑ Παραολυμπιονίκης
Πέπη Ρηγοπούλου, πανεπιστημιακός
Νικήτας Κανάκης, Γιατροί του Κόσμου

Σημειώνεται ότι έμειναν κενές δύο ακόμη θέσεις που αναμένεται να συμπληρωθούν ίσως και αύριο.