«Η απεργία διαψεύδει τον Α. Σαμαρά» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης σε ανακοίνωσή του για τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Χαϊκάλη:

«Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το μνημόνιο αποτελεί παρελθόν και η ανάκαμψη της οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών δεν φαίνεται να απέδωσαν. Τρανή απόδειξη οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, πανελλαδικά, αλλά και το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθεί.

Στ’ αλήθεια, κ. Πρωθυπουργέ, πιστεύετε ότι οι δηλώσεις σας είναι αρκετές για να πείσουν τους νέους που καθημερινά αναγκάζονται να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον εκτός συνόρων; Τους άνεργους που καθημερινά αυξάνονται; Τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βάζουν λουκέτο στους κόπους μιας ζωής; Την πλειονότητα του ελληνικού λαού που σήμερα ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας;

Το μνημόνιο για τον ελληνικό λαό δεν τελειώνει με μία δήλωση και οι καταστροφικές συνέπειές του δεν διορθώνονται με ένα έκτακτο προεκλογικό επίδομα ελεημοσύνης.

Το μνημόνιο θα τελειώσει, όταν όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην εργασία αμειβόμενοι αξιοπρεπώς, οι επιχειρηματίες δεν θα νοιώθουν ότι βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό και το σημαντικότερο όλων, όταν οι νέοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, στην πατρίδα τους».