Σήμερα μετά το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα καθώς η 14ωρη συνάντηση που ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα άφησε ανοιχτά ζητήματα. Τα τέσσερα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης είναι οι ομαδικές απολύσεις, απολύσεις στο Δημόσιο το 2015, εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά και διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων το αργότερο σήμερα το βράδυ.

«Είμαστε πολύ κοντά σε όλα, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τελειώνουμε, αλλά δεν το αποκλείω», είπε και εκτίμησε ότι εάν δεν κλείσει σήμερα η διαπραγμάτευση, θα κλείσει τις επόμενες ημέρες.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. «Εάν δεν υπήρχε βούληση και από τις δύο πλευρές για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ούτε θα καθόμασταν έως τώρα, ούτε θα κάναμε νέα συνάντηση σήμερα», επισήμανε και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως την «κρίσιμη» για να υπάρξει συμφωνία.