Σοβαρούς πονοκεφάλους για τη Νέα Δημοκρατία έφερε η απόφαση του Νικήτα Κακλαμάνη να καταθέσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, λίγα λεπτά αφότου ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε ανακοινώσει, με τις ευλογίες του Μαξίμου (δεν δόθηκε επίσημο χρίσμα), ότι κατεβαίνει για τη θέση του δημάρχου στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεκαθάρισε σήμερα ότι θα απευθυνθεί στη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας, και ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

«Το όραμα του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την Αθήνα ταιριάζει με τις δικές μας αρχές» δήλωσε από τη μεριά της η Άννα Ασημακοπούλου και αναφερόμενη στο θέμα που άνοιξε με την υποψηφιότητα Κακλαμάνη, τόνισε: «Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για τον κ. Κακλαμάνη. Ο κ. Κακλαμάνης γνώριζε τι συνέβη και χθες και πήρε τις αποφάσεις του και θα συνεχίσει τη διαδρομή του», δήλωσε η επίσημη φωνή του κόμματος.

Αξίζει να θυμίσουμε και την πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού με το σιβυλλικό σχόλιο «Όποιος κατεβαίνει , κατεβαίνει» ενδεικτική της κατάστασης που δημιουργείται στο χώρο, ενώ η επιλογή Σπηλιωτόπουλου έγινε μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι έχει καλύτερη απήχηση στο ευρύτερο χώρο της Ν.Δ.