Η πτώση πανίσχυρων πολιτικών ανδρών σημάδεψε τη φετινή χρονιά. Πρώην υπουργοί και σημαίνοντα πολιτικά στελέχη οδηγήθηκαν ή αποφασίστηκε να οδηγηθούν στο εδώλιο.

Οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής, του Μιχάλη Λιάπη και του Χάρη Τομπούλογλου, καθώς και οι εξελίξεις στις υποθέσεις Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου απασχόλησαν όχι μόνο τα ελληνικά αλλά και τα ξένα μέσα.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στο στόχαστρο του πολιτικού κόσμου αλλά και πολιτών σχετικά με τους χειρισμούς του στην περίφημη υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Η χρονιά ξεκίνησε με τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχών ευθυνών του πρώην «Τσάρου» της Οικονομίας.

Προεδρεύοντας ήταν ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων εξελίχθηκαν απίστευτες κόντρες με αποκορύφωμα τον περίφημο καυγά Κωνσταντοπούλου-Βενιζέλου και Κασιδιάρη.

Τελικά το πόρισμα της επιτροπής έφτασε στη βουλή, όπου μετά από θυελλώδη συνεδρίαση και μυστική ψηφοφορία αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Ορίστηκαν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ – Πρόεδρος ο Χ. Μαρκογιαννάκης. Διαβάστε περισσότερα »

Πιθανή διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπακωνσταντίνου – Ανοικτό το ενδεχόμενο παραπομπής για ένα ακόμα κακούργημα. Διαβάστε περισσότερα »

Λίγο έλειψε να πέσει ξύλο στην Επιτροπή – Σκηνές απείρου κάλλους κατά την εξέταση του Βενιζέλου. Διαβάστε περισσότερα »

Κωνσταντοπούλου κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ – Αντιπαραθέσεις στην Προανακριτική μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν. Διαβάστε περισσότερα »

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Βουλή
– Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας. Διαβάστε περισσότερα »

Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που για λίγες ψήφους έχασε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργική καρέκλα, βρέθηκε φέτος στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, κρίθηκε ένοχος και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο και τελικά κρίθηκε ένοχος για όλα τα αδικήματα τον Οκτώβριο.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Δικάζεται τη Δευτέρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθεται στο σκαμνί μαζί με άλλους 18 για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Διαβάστε περισσότερα »

Στο δικαστήριο Τσοχατζόπουλος-Σταμάτη – Φωτογραφίες από την άφιξή τους. Διαβάστε περισσότερα »

Ένοχος για όλα τα αδικήματα ο Τσοχατζόπουλος – Αναμένεται η απόφαση για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Διαβάστε περισσότερα »

Δημεύονται οι περιουσίες των καταδικασθέντων για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου – Θα καταβάλουν και χρηματική ικανοποίηση προς το Δημόσιο. Διαβάστε περισσότερα »

Νίκος Μιχαλολιάκος

Αναμφίβολα το γεγονός της χρονιάς που φεύγει είναι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό και η είδηση σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 ήταν ένα θέμα που έκανε το γύρο του κόσμου. Σε μία μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη η ηγεσία της οργάνωσης, η οποία στο πόρισμα της εισαγγελίας περιγράφεται ως εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή.

Ο «Führerprinzip», Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, είχε την απόλυτη ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης της Χρυσής Αυγής με υπαρχηγό τον Παπά. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αφότου κρίθηκε προφυλακιστέος, βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του στις 3 Δεκεμβρίου του 2013.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Συνελήφθη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Μίχος και άλλοι 15 εμπλέκονται σε δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προστασία και σε κυκλώματα της νύχτας. Διαβάστε περισσότερα »

Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Διαβάστε περισσότερα »

Τι σημαίνει το «Ζήτω η Νίκη» που φώναξε ο Μιχαλολιάκος. Η μετάφραση του «Sieg Heil». Διαβάστε περισσότερα »

Μιχάλης Λιάπης

Άφωνη έμεινε η ελληνική κοινωνία όταν μαθεύτηκε ότι ένας πρώην υπουργός Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας συνελήφθη καθώς οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες! Ο πρώην υπουργός διεγράφη απευθείας από τη Νέα Δημοκρατία για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά» και στη συνέχεια ακολούθησε το ταξίδι «ψυχικής εκτόνωσης», όπως το χαρακτήρισε, στην Κουάλα Λουμπούρ.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης. Κυκλοφορούσε με όχημα με πλαστές πινακίδες. Διαβάστε περισσότερα »

Πώς θα τη γλίτωνε ο Μιχάλης Λιάπης με 3,80 ευρώ! Θα μπορούσε να πάει τη βόλτα του την Τρίτη και να του μείνει και άλλη μια ημέρα. Διαβάστε περισσότερα »

Ο… συνταξιούχος Μιχάλης Λιάπης με τα 28 ακίνητα. Εισοδήματα 109.000 ευρώ αλλά με… πλαστές πινακίδες – Το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού. Διαβάστε περισσότερα »

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης. Του επιβλήθηκαν 4 έτη φυλάκισης εξαγοράσιμης προς 50 ευρώ την ημέρα. Διαβάστε περισσότερα »

Χάρης Τομπούλογλου

Ο Χάρης Τομπούλογλου, πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνελήφθη από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Όπως και ο Μιχάλης Λιάπης, έτσι και ο Χάρης Τομπούλογλου διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία μετά την είδηση της σύλληψης. Το φως της δημοσιότητας είδε και βίντεο-ντοκουμέντο με τον πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να παίρνει το φάκελο με τη διαβόητη μίζα των 25.000 ευρώ.

Ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση να καταβάλλει εγγύηση 150.000 ευρώ.

Ο πρώην διοικητής του Αγλαΐα Κυριακού υποχρεούται να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Δείτε πώς κάλυψε το newsbeast.gr το γεγονός:

Ο πρόεδρος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Συνελήφθη ο Χάρης Τομπούλογλου. Διαβάστε περισσότερα »

Ελέγχονται όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε ο Τομπούλογλου. Στο μικροσκόπιο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πράξεις και συμβάσεις. Διαβάστε περισσότερα »

Αυτή είναι η στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει τη μίζα. Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο εδώ »

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Τομπούλογλου. Κατέβαλλε εγγύηση 150.000 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα »