Το κεφάλι τους σπάνε στο Μέγαρο Μαξίμου για να βρουν ακριβώς για ποιο λόγο ο Βύρων Πολύδωρας επέλεξε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το νέο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, άρνηση που προκάλεσε και τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη στήλη «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα Νέα», πριν ο πρώην υπουργός δώσει αρνητικό ψήφο, είχαν ανταλλαγεί μηνύματα και ο ίδιος γνώριζε πως εάν είχε επιλέξει την οδό της αποχής και όχι της απευθείας καταψήφισης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πιστεύουν λοιπόν πως πήγε στη Βουλή για να προκαλέσει τη διαγραφή του.

Παράγων που γνωρίζει πώς σκέφτονται οι άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει η εφημερίδα, εξομολογείται την υπόνοια που όλο και ενισχύεται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού ότι ο Πολύδωρας θεωρεί ότι μπορεί- και θα επιχειρήσει- να παίξει ρόλο στο χώρο όπου κινούνται τα τρία κόμματα που δρουν στο μαλακό υπογάστριο της ΝΔ. Ήτοι των σχημάτων που διοικούν ο Χρήστος Ζώης, ο Πάνος Καμμένος αλλά και ορισμένοι παράγοντες που κινούνται στις παρυφές της Χρυσής Αυγής.

Αυτό κατά τους ίδιους μπορεί να σημαίνει ότι ο «Μπάιρον» βλέπει ότι υπάρχει χώρος και για κόμμα υπό τη δική του ηγεσία.

Ο ίδιος ο διαγραφείς πάντως έδειχνε ευτυχής τόσο με το χειροκρότημα που εισέπραξε στο τέλος της ομιλίας του για το φόρο ακινήτων όσο και με τα… διακομματικά συγχαρητήρια που δέχτηκε στη συνέχεια.

Ανάμεσα σε όσους  τον χειροκρότησαν ήταν και οι Ανδρέας Λοβέρδος, Στάθης Παναγούλης και Μίμης Ανδρουλάκης.