Το Κυπριακό αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που έρχεται σήμερα στην Αθήνα, με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στις 10:45 στο υπουργείο. Νωρίτερα ο κ. Νταβούτογλου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Νταβούτογλου-Βενιζέλου θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και το μεσημέρι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο κ. Νταβούτογλου θα πει στον κ. Βενιζέλο ότι η πραγματοποίηση των επαφών το ταχύτερο δυνατόν αποτελεί στοιχείο-κλειδί για την επιτυχία του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται για λύση στο Κυπριακό.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας είχαν συμφωνήσει για αμοιβαίες ταυτόχρονες επισκέψεις στην Άγκυρα και την Αθήνα τον Οκτώβριο. Οι επισκέψεις αυτές ωστόσο αναβλήθηκαν αρχικά για τον Νοέμβριο και στη συνέχεια έμειναν στο ράφι.

Χθες περίπου 50 οπαδοί του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην πλατεία Ρηγίλλης, μπροστά στο μνημείο των Ιμίων.