Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της βουλής.

«Καλούμε τη βουλή των Ελλήνων να αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση», τόνισε, κάνοντας λόγο για «τραγικό ολοκαύτωμα του λαού».

«Η πολιτική σας έχει οδηγήσει τη χώρα σε καταστροφή, ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού υποφέρει. Κάνουμε μομφή γιατί έχετε αποτύχει σε όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όταν πήρατε εντολή επαναδιαπραγμάτευσης από τον ελληνικό λαό δεν κάνατε τίποτα παρά μόνο με υποτακτική πολιτική παίρνετε συνέχεια μέτρα, αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και τώρα επιχειρείτε νέα τιμωρία του ελληνικού λαού. Η δυσπιστία δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά των χιλιάδων ανθρώπων που αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια που αναζητούν στα σκουπίδια μέσα επιβίωσης».

«Δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου. Δεν μπορείτε πια κ. πρωθυπουργέ. Εξευτελίσατε τη χώρα με το μαύρο στην ΕΡΤ με πράξεις που ακόμα και φασιστικά καθεστώτα σκέφτονται να εφαρμόσουν κι αυτό για να κάνετε το χατίρι της διαπλοκής. Κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παραβιάζοντας ακόμα και το Σύνταγμα .Η δημοκρατία είναι εμπόδιο στα όσα σχεδιάζετε».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «εξευτελισμό της εικόνας της χώρας».

«Δεν μπορείτε κύριε πρωθυπουργέ και όσο το συνειδητοποιείτε τόσο πιο επικίνδυνοι γίνεστε για τη δημοκρατία.
Φιμώσατε τη φωνή της πατρίδας μας στο εξωτερικό και τον υπόλοιπο κόσμο και σκορπίσατε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτή σας την επιλογή. Το κάνατε αυτό για να κάνετε το χατίρι των ιδιωτικών καναλιών. Η πλουραλιστική ενημέρωση είναι κίνδυνος για την κυβέρνησή σας», τόνισε.

«Κυβερνάτε με τη βοήθεια των ΜΑΤ και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. 22 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Κυβερνάνε με επιστρατεύσεις απεργών. Επιβάλλετε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στην κοινωνία. Γνωρίζετε ότι η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα για να υλοποιηθεί», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ακόμη λόγο και για εκλογές:

«Η λύση δεν είναι εύκολη. Μόνο ο κυρίαρχος λαός μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. Και θέλω να ξεκαθαρίσω. Δεν μας αφορούν τα σενάρια νέας κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή. Λύση είναι μόνο οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή ανάκλησης του μνημονίου, ακύρωση όλων των μνημονιακών νόμων. Με ρωτάτε πού θα βρούμε τα λεφτά. Έχετε ακούσει για την έκθεση της επιτροπής διαφάνειας ότι χάνονται 2 δισ. από λαθρεμπόριο πετρελαίου. Γιατί δεν ψάχνετε εκεί μήπως πίσω από εκεί υπάρχουν ισχυρά ονόματα. Από το κλείσιμο της ΕΡΤ ζημιώθηκε 300 εκατ. Από ψηφιακές άδειας ζημιώθηκε η χώρα με άλλα 300 εκατ. Γιατί από λίστα Λαγκαρντ δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ; Γιατί δεν έχουν ελεγχθεί οι οφ-σορ;»

«Γιατί ο λαός να πληρώνει τις εμμονές σας; Υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των καναλαρχών για να σας στηρίζουν. Σκάνδαλο υποβρυχίων. Έχετε ακούσει τίποτα γι’ αυτό κύριε Σαμαρά; Σήμερα σας δίνω μια ευκαιρία να μιλήσετε τη γλώσσα της αλήθειας λάβετε το σαν ευκαιρία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό. Αν έχετε κι εσείς ιδού οι εκλογές».