Μιλώντας προς τους βουλευτές, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Καλείστε να αποφασίσετε αν χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση. Μπορεί ο λαός να αποφασίσει για μια νέα πλειοψηφία, γι αυτό παρουσιάσαμε την κυβερνητική μας πρόταση, απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, δύο κομμάτων που καλύπτουν το ένα το άλλο, σε ποινικές υποθέσεις».

Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται σε μια πλειοψηφία η οποία δημιουργήθηκε με ψεύτικες δεσμεύσεις».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας «υπέγραψαν μνημόνιο μέχρι το 2060» και συμπλήρωσε ότι «τα παραμύθια της διαπραγμάτευσης τελείωσαν τον Ιούνιο του 2013». 

Σχολιάζοντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση δυσπιστίας, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Με τη θέση που πήρε το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, ουσιαστικά με τη θέση «Παρών», η ψήφος δυσπιστίας δεν μπορεί να συγκεντρώσει 151 βουλευτές. Όμως το αποτέλεσμα της βραδιάς έχει να κάνει και με το κατά πόσο συνεχίζει να υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε από το βήμα της Βουλής: «Έχει τελειώσει το λάδι της κυβέρνησης. Η Ελλάδα ματώνει, πεινάει και πτωχεύει».

Ο κ. Καμένος, κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι έχει προχωρήσει σε αναστολή συνταγματικών διατάξεων καταργώντας τη Βουλή και αντικαθιστώντας το έργο της με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναφέρθηκε και στο θέμα των υποβρυχίων ο κ. Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαδρομές μαύρου χρήματος σε οφ σορ εταιρείες και πρόσθεσε ότι, οι 18 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ είναι εδώ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια συγκυβέρνηση διαπλοκής, απάτης και συγκάλυψης του ενός και του άλλου», σημείωσε ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δεν πρόκειται λοιπόν για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Σήμερα καλείστε να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στους δανειστές και τα όργανα τους. Κάθε φορά τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται αλλά οι τραπεζίτες εξουσιάζουν. Θα αποφασίσετε αν τους παραδώσετε τα σπίτια σας».