«Συζήτηση και ψήφιση του Πορίσματος της Επιτροπής», είναι η αυριανή ημερήσια διάταξη της προανακριτικής για το Βατοπέδι, ενόψει της οποίας κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση.

«Φαβορί» για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο παραμένουν, αν κριθεί ότι δεν υπάρχει παραγραφή, οι Π. Δούκας, Ε. Μπασιάκος και Α. Κοντός, με βάση πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο που έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των πρώην υπουργών.

Αύριο θα γνωρίζουμε τις προθέσεις της πλειοψηφίας για το Θ. Ρουσόπουλο, ενώ λιγότερο πιθανόν είναι να αποδοθούν ευθύνες στο Γιώργο Βουλγαράκη.

Κύκλοι της ΝΔ (οι βουλευτές της οποίας έχουν αποχωρήσει από την προανακριτική) επαναλαμβάνουν ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει προαποφασίσει τη δίωξη πρώην υπουργών της ΝΔ» και κατηγορούν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι «προανήγγειλαν μέσω διαρροών το περιεχόμενο του αυριανού πορίσματος».

Υποστηρίζουν παράλληλα ότι δεν έχει προκύψει ζημία του Δημοσίου από πράξεις υπουργών της ΝΔ ούτε ροή πολιτικού χρήματος και επαναλαμβάνουν ότι θα έπρεπε να παραπέμπονται οι κ.κ. Δρυς, Φωτιάδης και Παπακωνσταντίνου «αν η δήθεν ζημία του Δημοσίου ταυτίζεται με την αξία της λίμνης».

Διερωτώνται, δε, «τι θα γίνει αν και ο Άρειος Πάγος αποφανθεί ότι η λίμνη ανήκει στη Μονή» και κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για «πολιτική σκευωρία» και ότι «δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη σπίλωση».