Να πληρώσει άμεσα ο Π. Ψωμιάδης τις 15.000 ευρώ που επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για δυσφήμιση, εξύβριση κτλ του Μ. Τρεμόπουλου από τηλεοπτικές εκπομπές και να δημοσιεύσει την απόφαση σε 4 εφημερίδες, αποφάσισε ο πρόεδρος της διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων που εξέτασε το αίτημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων ΠράσινωνΤο Πολυμελές Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτή την αγωγή του συντονιστή της ΕΓ του κόμματος Μ. Τρεμόπουλου εναντίον του παυθέντος περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη, ο οποίος είχε καταγγείλει ψευδώς τον πρώην ευρωβουλευτή ότι είχε ψηφίσει στο ευρωκοινοβούλιο «να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία» ενώ, αντιθέτως, είχε δώσει μάχη στο ευρωκοινοβούλιο κατά των εθνικισμών, εμμένοντας στην πρόταση περί εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ο Π. Ψωμιάδης είχε ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής μη συμμόρφωσης, μέχρι να εκδικαστεί και το εφετείο. Με τη σημερινή απόφαση επιβεβαιώνεται πως οι δηλώσεις του Π. Ψωμιάδη επέφεραν, κατά τους δικαστές, «βαρεία προσβολή της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητας του ενάγοντος ως ατόμου και κυρίως ως πολιτικού, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και κυρίως των συμπολιτών του ως προς τη θέση του απέναντι στα σοβαρά εθνικά θέματα και εθνικά συμφέροντα». Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και ο Π. Ψωμιάδης πρέπει να πληρώσει 15.000 ευρώ και «να άρει τη συντελεσθείσα και ενεργή προσβολή της προσωπικότητος του ενάγοντος» με δημοσίευσή της σε τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η αγωγή του περιφερειακού συμβούλου αφορούσε σε όσα είχε πει ο Π. Ψωμιάδης τον Απρίλιο του 2011 σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ALTER και ANT1 –στις εκπομπές των Γ. Αυτιά και Γ. Παπαδάκη- με αφορμή την ψήφο στο ευρωκοινοβούλιο του Μ. Τρεμόπουλου για την Έκθεση Προόδου του 2011 και την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ. Ο Π. Ψωμιάδης είχε διαστρεβλώσει δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό στα Σκόπια, με αφορμή συνέντευξη Τύπου εκεί ενάντια στη δημιουργία πυρηνικών σταθμών στη γείτονα χώρα.

Τι ειπώθηκε σήμερα

Μεταξύ άλλων, σήμερα ο Μ. Τρεμόπουλος υποστήριξε ότι δεν πιθανολογείται πως θα ευδοκιμήσουν οι λόγοι της έφεσης του Π. Ψωμιάδη και ότι η ψευδής καταγγελία του έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα, δεδομένου ότι οι δηλώσεις του έγιναν σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας μεγάλης θεαματικότητας. «Το νόημα της δημοσιότητας δεν είναι να ικανοποιηθώ αλλά να λάβει γνώση η κοινή γνώμη την αλήθεια της απόφασης του δικαστηρίου», τόνισε.

Ο Π. Ψωμιάδης, δια του δικηγόρου του, επικαλέστηκε ότι αν καταβάλει το ποσό που επιδικάστηκε σε βάρος του, θα είναι δυσχερέστατο να το αποκτήσει ξανά αν κερδίσει στην έφεση, «λόγω της οικονομικής κατάστασης του ενάγοντα, ο οποίος δεν έχει εμφανή περιουσιακά στοιχεία». Ο Μ. Τρεμόπουλος απάντησε ότι με το Πόθεν έσχες του, που αναρτάται υποχρεωτικά στο site της Βουλής λόγω της ιδιότητάς του ως ευρωβουλευτή, προκύπτει ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει απολύτως καμιά βάση και κατέθεσε επιπλέον και το Ε9.

Ο Π. Ψωμιάδης ισχυρίστηκε ότι η δημοσίευση περίληψης της απόφασης του Πρωτοδικείου «θα προξενήσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην φήμη, την υπόληψη και την προσωπικότητά του» και ότι «η αποκατάσταση της βλάβης αυτής θα είναι δυσχερέστατη». Ο Μ. Τρεμόπουλος απάντησε ότι η φήμη και η προσωπικότητα του Π. Ψωμιάδη ήδη έχει πληγεί με την παύση του από το αξίωμα και δεν θα πάθει τίποτα από τα δημοσιεύματα που αποκαθιστούν την αλήθεια.

«Για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τη σύγκρουσή μας με τα συμφέροντα, την ψευδολογία, τις ιδιοτελείς πολιτικές αλλά και τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία. Προχωρούμε.», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.