Την ημέρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα γιορτάζει την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο πάλαι ποτέ συνοδοιπόρος του, Ανδρέας Λοβέρδος, θα γιορτάζει την ίδρυση του δικού του κόμματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Λοβέρδος επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.

Τα γραφεία του νέου πολιτικού φορέα θα βρίσκονται στην οδό Αμερικής. Από εκεί, θα κοινοποιήσει τη δική του Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Μεταξύ άλλων, το κείμενο θα περιέχει προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με το σύνθημα: «Η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να παραχωρήσει τη θέση της στην Δ’ Ελληνική Δημοκρατία».

Στο ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Κωνσταντινόπουλος, Πρωτόπαπας και Καρύδης, προσπαθούν να μάθουν, τώρα που ο κ. Λοβέρδος «θα ανοίξει μαγαζί απέναντι», αν θα εξασφαλίσει την ημέρα της κοινοποίησης της διακήρυξης την παρουσία εκπροσώπων από άλλα κόμματα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα έδινε στη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα υπόσταση υπολογίσιμου τμήματος του πολιτικού συστήματος, αλλά, ωστόσο, εκτιμούν, ότι δε θα αιφνιδιαστούν από την παρουσία βουλευτή που εξελέγη το 2012 με το ΠΑΣΟΚ.