Απαντήσεις στο γιατί είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «πηγαίνετε στο καλό και μην τραβήξετε κανένα πιστόλι χάιλ Χίτλερ», έδωσε, μιλώντας στην μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Πάντζας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι είχε ακούσει τη φράση και δεν ήταν εκείνος που το έλεγε για πρώτη φορά. Είπε μάλιστα ότι οι διάλογοι που ακολουθούσαν και η φραστική επίθεση σε βάρος τόσο του προέδρου της Βουλής όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκτός κοινοβουλευτικής διαγωγής.

«Εγώ εκείνη την ώρα δεν ήμουν μέσα. Ήμουν στο καφενείο και όταν είδα το τι συνέβαινε μέσα στη Βουλή, πήγα και μπαίνοντας είδα ότι γινόταν χαλασμός κυρίου. Άκουσα από μια ή δυο πλευρές που είπαν “χάιλ Χίτλερ”. Και τότε είπα: “Άντε πηγαίνετε τώρα, πηγαίνετε στο καλό και μην τραβήξετε κανένα πιστόλι, χάιλ Χίτλερ”. Αυτή τη φράση είπα, όπως σας την λέω ακριβώς», είπε ο κ. Πάντζας.

Και τόνισε: «Εξύβρισαν κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο τον πρόεδρο της Βουλής. Εκείνη την ώρα που έμπαινε μέσα κάπου άκουσα χάιλ Χίτλερ. Αστειευόμενος είπα μην τραβήξετε και κανένα πιστόλι. Εκεί που είχε φτάσει ο τρόπος και η επίθεση εναντίον του προέδρου της Βουλής και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκτός κοινοβουλευτικής διαγωγής».

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του