Μπορεί ο ίδιος να αποφεύγει τις πολιτικές τοποθετήσεις και να μην τρέφει μεγάλη εκτίμηση για την πλειονότητα των πολιτικών, όμως φαίνεται ότι αποτελεί γι’ αυτούς το «χρυσόμαλλο δέρας».

Ο Ηλίας Ψινάκης έχει διεκπεραιώσει με μεγάλη επιτυχία δύσκολους στόχους στον χώρο της τέχνης και της επικοινωνίας. Κατάγεται από μια εύπορη οικογένεια και δεν έχει οικονομικό κίνητρο. Γιατί μπαίνει στην πολιτική;

«Όχι για να γίνω πλούσιος ή διάσημος. Μου έγινε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, να βοηθήσω στη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας στην Ελλάδα και ειδικά στο εξωτερικό. Δέχτηκα γιατί αυτό μπορώ να το κάνω πολύ καλά», λέει σε συνέντευξή του στη Real news.

Φοβάται ο Ψινάκης τη λάσπη; Η απάντηση αφοπλιστική. «Χέστηκα. Ούτως ή άλλως, έχουν πει τα πάντα για μένα από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Με έχουν κάνει άτρωτο».

Για τον προεκλογικό του αγώνα λέει: «Σιγά μην κάνω αυτά που κορόιδευα! Θα επικοινωνώ με τους νέους μέσω του Internet και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα δώσω στο ίδρυμα αστέγων του δήμου Αθηναίων».