Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης υπεραμύνθηκε στη δευτερολογία του τις θέσεις αλλά και τη στάση που κράτησε το κόμμα του για να μην οδηγηθεί, όπως είπε, η χώρα στην απομόνωση και στην καταστροφή.

«Θα ήταν εξαιρετικά ευχερές να περιοριστούμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να αφήσουμε να οδηγηθεί στα αυτονόητα η πολιτική ζωή του τόπου. Εμείς δεν ψηφίσαμε κανένα μνημόνιο. Σταθερά επιμείναμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο τόπο πρέπει να γίνουν. Και το κάναμε χωρίς να εκχωρούμε την πολιτική και την ιδεολογική μας ταυτότητα συμμετέχοντας στη κυβέρνηση εθνικής ευθύνης», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση στηρίζει το μνημόνιο αντέτεινε:

«Τι εισηγείται η Αξιωματική Αντιπολίτευση; Να το καταγγείλουμε και μάλιστα μονομερώς με θέσεις που διαμορφώνουν το εκκρεμές; Διαπραγμάτευση δεν έγινε; Προέκυψαν όλα από παρθενογέννηση;»

«Εμείς δεν θα πάρουμε μέρος σε κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη. Θα ήταν εύκολο, βολικό, στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας να μείνουμε μακριά από τα πράγματα. Θα είμασταν όμως ανεύθυνοι. Αυτή την ανευθυνότητα ποτέ δεν την υιοθέτησα ούτε πρόκειται να το κάνω» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ».