Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε χθες με τον γραμματέα της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος Νορβηγίας, Eskil Pedersen, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει στην ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Η Ελλάδα απέναντι στον νεοναζισμό, στην ρατσιστική κοινωνική και πολιτική βία».

Να σημειωθεί ότι το Εργατικό Κόμμα είναι το μεγαλύτερο που συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «αποτελεί μοντέλο για την Ελλάδα όσον αφορά την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιπποκράτους, αντικείμενο της συζήτησης ήταν, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση στη νότια Ευρώπη και την Ελλάδα, η αυξημένη ανεργία, αλλά και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, ως παράγοντας σταθερότητας και ευθύνης.

Συζητήθηκε, επίσης, – όπως τονίζεται στην ανακοίνωση – «η ανάγκη επαναφοράς της πολιτικής των αξιών και των ιδεών της σοσιαλδημοκρατίας έναντι των δυνάμεων της αγοράς και του συντήρησης που προς το παρόν κυριαρχούν στην Ε.Ε., ενώ έμφαση δόθηκε και στο φαινόμενο της εκλογικής ανόδου λαϊκίστικων ή ακροδεξιών κομμάτων, αλλά και του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα».