«Οι πολιτικές συμμαχίες δεν διασπώνται. Τα κόμματα διασπώνται. Οι συμμαχίες άλλοτε προχωρούν και διευρύνονται, άλλοτε ανασυγκροτούνται, άλλοτε τελειώνουν. Δεν τελειώνουν, όμως, όταν υπάρχει διαφορά στην επιλογή προσώπων, αλλά όταν υπάρχει διαφορά στρατηγικής. Στο ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότερες δυνάμεις συμφωνούμε στη στρατηγική της ενότητας της Αριστεράς και της συνάντησης με ευρύτερες δυνάμεις από το σοσιαλιστικό χώρο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτώμενος γενικότερα για την κατάσταση στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, που θυμίζει «πεδίο μάχης», απαντά αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των κ.κ. Φώτη Κουβέλη και Αλέκου Αλαβάνου και τονίζει ότι η κοινωνία υποφέρει και εμείς οφείλουμε να της δώσουμε ελπίδα:

«Και αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει ούτε με προσωπικούς σχεδιασμούς, ούτε με κυβερνητικά φλέρτ. Στο καράβι της Αριστεράς κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ταξιδεύουν μόνο στην πρώτη θέση και μάλιστα γαντζωμένοι σε καρέκλες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είναι το χείριστο μήνυμα προς τον κόσμο που υποφέρει», υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση τι απαντά σ΄αυτούς που τον έχουν επικρίνει ότι δεν ξεκαθάρισε τις σχέσεις του, εδώ και ένα χρόνο, με τον Α. Αλαβάνο, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «αποδεικνύεται ότι υπήρχε εδώ και καιρό σχεδιασμός για ξεχωριστή πορεία. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για αποφυγή των δυσάρεστων εξελίξεων» και αναφέρει τις εναλλακτικές προτάσεις που έκανε στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος αν πιστεύει ότι έρχονται και νέα μέτρα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν το αποκλείει, σημειώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι και γι’ άλλα Μνημόνια, αφού «δεν υπάρχει όριο στη λεηλασία, το όριο είναι η φυσική αντοχή των ανθρώπων ,αλλά και η έμπρακτη ρήξη στην κάλπη με την κυβερνητική πολιτική».