«It’s illegal! Democracy! Justice!». Στα αγγλικά διαμαρτυρήθηκε ο Στέργιος Πραπαβέζης, μόλις οι άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού τον ακινητοποίησαν, αφού του πέταξε ένα παπούτσι.

Κι όχι μόνο διαμαρτυρήθηκε αγγλιστί αλλά εστίαζε το βλέμμα του στην κάμερα του BBC. Τυχαίο;

Ατυχές θα λέγαμε. Ατυχές για την εικόνα της χώρας μας… να αμαυρωθεί για ένα παπούτσι!

Ο Στέργιος Πραπαβέζης κέρδισε τα 10 λεπτά δημοσιότητάς και μάλιστα παγκοσμίως αφού δεν περιορίστηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αλλά όπως όλα δείχνουν, είχε εκ προοιμίου έρθει σε συνεννόηση με το BBC. Με μια ματιά στο βίντεο που έπαιξε το βρετανικό κανάλι, διαπιστώνει κανείς πως η κάμερά του ήταν εστιασμένη στον Στέργιο Πραπαβέζη πριν ακόμα πετάξει το παπούτσι του στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το βίντεο τα μέλη της εθνικιστικής ομάδας Πατριωτικό Μέτωπο φαίνεται να είχαν ενημερώσει από πριν το κανάλι για να απαθανατίσει τη στιγμή.

Η επιχείρηση «παπούτσι στον πρωθυπουργό» δεν βρήκε το στόχο της, το τηλεοπτικό κανάλι της Αγγλίας όμως μετέδωσε το ρεπορτάζ και οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πρόκληση για τα δημοσιογραφικά ήθη από το BBC εναντίον της χώρας μας. Γνώριζε, για την ακρίβεια έστησε την επιχείρηση «ιπτάμενο παπούτσι», ενώ ο κατά τα άλλα Έλληνας πολίτης συνεργάστηκε μαζί του και μάλιστα αποποιήθηκε στο παραλήρημά του της ελληνικής γλώσσας για να καταλήξει το βίντεο του BBC- αφού έκανε το γύρο του κόσμου- να «κατέβει» από το site του εν λόγω μέσου.

Μήπως επειδή γνώριζε και αντί να ενημερώσει τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, θέλησε να τις εκθέσει ανεπανόρθωτα και μαζί με αυτές και την εικόνα της χώρας μας, η οποία καθρεφτίζεται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού;