Ιδιαίτερα χαρούμενη, φορώντας μαύρο παντελόνι, μαύρο μπλουζάκι και ένα ροζ σακάκι η Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σταματάει για να χαιρετήσει και να ασπαστεί φίλους και συνεργάτες.

Ο Χρήστος Παπουτσής, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

Χαμογελαστός προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ντίνος Ρόβλιας για την ορκωμοσία του στη θέση του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο «παλιός» και οι «νέοι». Ο Νίκος Σηφουνάκης (αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος) με μαύρα γυαλιά, ο Κώστας Σκανδαλίδης και στο βάθος ο Τηλέμαχος Χυτήρης προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία. Τα φλας «κλέβουν» τα δύο νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, που μετρούν όμως εμπειρία πολλών ετών στην πλάτη τους. Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης χρίστηκε αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ.

Κομψή όπως πάντα, η Μιλένα Αποστολάκη προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο φορώντας ένα λιλά φόρεμα και γυαλιά ηλίου. Πρόκειται για ένα ακόμη νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.