Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ σε λίγη ώρα θα γίνει η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στον οποίο προχώρησε τη νύχτα ο πρωθυπουργός.

«Δούλεψα με πολύ φιλότιμο στο υπουργείο Εργασίας και οι στόχοι  έχουν εκπληρωθεί κατά το δυνατόν. Θα δουλέψω με το ίδιο φιλότιμο και στο υπουργείο Υγείας. Η επιτυχία είναι μονόδρομος», δήλωσε προσερχόμενος  ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

«Η δουλειά συνεχίζεται», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που γίνεται αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι βέβαιο πως αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει, το έχει ανάγκη η χώρα», ήταν η δήλωση του Χρήστου Αηδόνη, υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η καρδιά της Ελλάδας και της ανάπτυξης χτυπά στη Μακεδονία και στη Θράκη. Οι αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι για να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα και αφού έκλεισε ο πρώτος κύκλος μια μεγάλης προσπάθειας», είπε ο Σωκράτης Ξυνίδης αναπληρωτής υπουργός Περιφεριακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

«Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη ευθύνη», είπε λιτά ο Ντίνος Ρόβλιας, υφυπουργός Περιφεριακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.