Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συζήτηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαίωσαν τη συμφωνία τους ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Βγαίνοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η «αφετηρία» για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου είναι η παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ερωτηθείς για το πότε θα τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «έχει ήδη τεθεί και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα». Επίσης, ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μετείχε στην σύσκεψη των αρχηγών, είπε ότι έχει την ικανότητα και την εμπειρία να εφαρμόσει τις αποφάσεις «που έχουμε συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η προγραμματική σύγκλιση «ισχύει στο ακέραιο και με αυτή πορεύεται η κυβέρνηση» ενώ άφησε αιχμές εναντίον όσων «ανακάλυψαν όψιμα την επαναδιαπραγμάτευση» εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναδιαπραγμάτευση θα γίνει. Πρόκειται για μία «σκληρή και επίμονη διαδικασία» ανάφερε ο κ. Κουβέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να δοθεί μάχη για τα ειδικά μισθολόγια που ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού.