Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωστοποιηθεί το όνομα του βουλευτή ο οποίος -σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες- εξήγε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 θα προχωρήσει το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, όπως είπε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μάλιστα τόνισε ότι αν δεν απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής, τότε θα κληθεί να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του ο πρόεδρος της Αρχής κ. Νικολούδης κι αν εκείνον τον δεσμεύει το απόρρητο, θα παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός ώστε υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Το θέμα έθιξε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας ο οποίος, αφού είπε πως θα πρέπει ο ίδιος ο βουλευτής να βγει στον λαό να το πει «γιατί αυτό θα είναι καλύτερο και για εκείνον και για όλο το πολιτικό σύστημα» τόνισε πως αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να το κάνει η Βουλή. Θετικά στάθηκε απέναντι στο αίτημα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος, επιπλέον, από τον κ. Παπαϊωάννου ζήτησε να δεσμευτεί για το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση αυτή. «Είναι αυτονόητο πως αφορά το σήμερα», απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου.