«Με τη συμφωνία των Βρυξελλών αποφεύχθηκε το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα», δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Eυ. Βενιζέλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ.

«Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για θριαμβολογίες. Πρέπει να ξέρουμε να αξιολογούμε την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ωστόσο πως η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη συμφωνία των Βρυξελλών τη σημαντικότερη συμφωνία της μεταπολεμικής εποχής, επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι αποτέλεσμα επίπονης και πολύπλοκης διαπραγμάτευσης.

«Έχουμε μηχανισμούς παρακολούθησης και στήριξης που σέβονται την χώρα και την εθνική αξιοπρέπειά της», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός προσθέτοντας ότι «το οριστικό PSI είναι δραστικότερο και καλύτερο», χαρακτηρίζοντας γενναία τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε και έκκληση για επιστροφή των καταθέσεων, διευκρινίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βγει πάνω από 60 δισ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.