Μέσω τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών και όχι στις Βρυξέλλες αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Eurogroup και να εξετασθούν τα εκκρεμή ζητήματα για το δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να προεξοφλείται η λήψη αποφάσεων.

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πως εξ αρχής είχε καταστεί σαφές πως οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα μπορεί να ληφθούν και μέσω τηλεδιάσκεψης. «Δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία. Καις στις 4 Φεβρουαρίου είχαμε συσκεφθεί με τον ίδιο τρόπο», τόνισε.

Νωρίτερα είχαμε μεταδώσει πως η διεξαγωγή του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλες κρέμεται από μια κλωστή καθώς ήδη στο σημερινό Eurogroup Working Group στις Βρυξέλλες έχουν διαφανεί μεγάλες αντιθέσεις και αντιρρήσεις για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο συμβούλιο των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών των κρατών της Ευρωζώνης ανέκυψαν θέματα που άπτονται του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, αλλά και των μέτρων εξοικονόμησης δαπανών για το 2012. Συγκεκριμένα, θέμα τέθηκε με το σύνολο της συμμετοχής των κρατών της Ευρζώνης ύψους 130 δισ. ευρώ, που το ΔΝΤ ζητά να αυξηθεί, αλλά και με τη συμμετοχή της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Τα εκκρεμή 325 εκατ. ευρώ των δαπανών που απένεμαν να προσδιορισθούν ως πρόσθετη εξοικονόμηση για το 2012 περιγράφηκαν από την ελληνική πλευρά κάτι που οδηγεί στην πραγματοποίηση του Eurogroup, αλλά το ζήτημα των αποφάσεων που θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών παραμένει εκκρεμές.