Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολονύχτια διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Σε λίγες ώρες φεύγω για Βρυξέλλες με την ελπίδα το Eurogroup να λάβει απόφαση για το νέο πρόγραμμα, από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση της χώρας, το PSI και το αν θα μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη ή αν θα τεθεί σε κίνδυνο», είπε.

«Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τους Έλληνες κατάματα, το εθνικό συμφέρον, την προοπτική των παιδιών μας».
 
«Απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, ζητήματα τα οποία εξαρτώνται από την συνείδηση ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι κατ’εντολή του ελληνικού λαού παίζουν έναν κρίσιμο πολιτικό ρόλο, ιδίως μάλιστα όταν φιλοδοξούν να παίξουν έναν κρισιμότερο ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου αυτού».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν κλείσει όλα τα θέματα είπε: 

«Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από πολλές ώρες, έχουν συμφωνηθεί όλα τα ζητήματα, πλην ενός. Βεβαίως, όπως έχω πει κατ’επανάληψη, η διαπραγμάτευση είναι Λερναία Ύδρα. Όταν αφήνουμε ένα ζήτημα ανοιχτό, μπορεί η άλλη πλευρά να ανοίξει δύο».