Την πεποίθησή του ότι η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική αναμέτρηση θα είναι μεγάλη εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι η κοινωνία επιθυμεί να εκφραστεί μέσα από ένα καινούργιο πολιτικό κίνημα που δεν θα βαρύνεται από τα παλιά λάθη.

«Υποχρέωσή μας είναι να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να δώσουμε απαντήσεις για το μέλλον, για τα παιδιά μας. Προφανώς θα πάρουμε μαζί μας τα καλά του παρελθόντος -όλοι συμφωνούμε σε αυτό- και θα πετάξουμε τα κακά του παρελθόντος. Ας μην γυρνάμε, λοιπόν, την κουβέντα στο χθες, γιατί βλέπω ότι κάποιοι συνυποψήφιοί μου αρέσκονται πολύ σε αυτήν την κουβέντα και δεν μιλάνε καθόλου για το μέλλον» ανέφερε.

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως είναι «θετικό που ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε τα αντιδυτικά του αισθήματα» αλλά πρόσθεσε ότι «το πόσο θα πληρώσουμε το μάρμαρο αυτό θα πρέπει να το δούμε».

Αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες, στην οποία επανέλαβε ότι «υποχρέωση των κομμάτων είναι να σκέφτονται τη διακυβέρνηση της χώρας κι εμείς δεν βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω». «Σαν προοδευτική ενωμένη παράταξη θα καταθέσουμε μία συγκεκριμένη πρόταση “διακυβέρνησης” στον νικητή με τις συγκεκριμένες προτεραιότητές μας -τα τρία πράγματα που είναι σημαντικά να γίνουν για τη χώρα- και θα περιμένουμε τη συγκεκριμένη απάντηση» συμπλήρωσε.