«Το προσεχές δίμηνο είναι πολύ δύσκολο. Η Ελλάδα καλείται να δώσει μεγάλες και δύσκολες μάχες» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή προσθέτοντας ότι: «Πηγαίνουμε απροετοίμαστοι και πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Αυτό το οποίο έγινε χθες, έδειξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ασύντακτα. Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες, ούτως ώστε αύριο να μην έχουμε τέτοια κρούσματα που θα δημιουργήσουν τριγμούς στο οικοδόμημα που προσπαθούμε από κοινού να χτίσουμε».

Στενοί συνεργάτες του κ. Καρατζαφέρη επισήμαιναν ότι η χθεσινή εικόνα της Βουλής, δικαίωσε με τον πλέον δραματικό τρόπο, την επιμονή του προέδρου του ΛΑΟΣ στις 4 προϋποθέσεις που είχε θέσει για την επιτυχία του δύσκολου εγχειρήματος της διάσωσης της πατρίδας, και τις οποίες επανέλαβε στην επιστολή του στον κ. Παπαδήμο.

«Πρώτη προϋπόθεση, είχε θέσει την ύπαρξη ασφαλούς ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, πριν από την έλευση της τρόικας. Η χθεσινή εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οφείλεται σε αυτή ακριβώς την έλλειψη. Οι ευθύνες της παρούσας ηγεσίας που καθυστερεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία της διαδοχής, είναι τεράστιες» σημείωσε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Σε αναφορά για την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «προκαλούν θλίψη και μόνο θλίψη τα “αστεία” που ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής, ότι πρόκειται για δύο Κ.Ο. που η μία αντιμάχεται την άλλη».