«Οι εκλογές θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου», με την κατηγορηματική αυτή τοποθέτηση στην εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ η συνεδρίαση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη ο Α. Σαμαράς «έκλεισε» κάθε συζήτηση για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου έστω μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Η σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ θεωρείται απάντηση σε κύκλους του εσωτερικού που ζητούν εκλογές τέλος της Άνοιξης αλλά και απάντηση σε αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ που όπως όλες οι πληροφορίες βεβαιώνουν άρχισαν ήδη να πιέζουν ζητώντας να αποφευχθούν οι εκλογές για ένα δυσδιάκριτο διάστημα.

Ο Α. Σαμαράς υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει με διάφορα τεχνάσματα να δώσει παράταση στην χρονική διάρκεια αυτής της κυβέρνησης και σημείωσε χαρακτηριστικά «Θα μας βρουν απέναντί τους αν κάποιοι θέλουν να παίξουν εσωκομματικά παιχνίδια»

Όσον αφορά για την στάση που ακολουθεί το κόμμα του απέναντι στα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης σημείωσε «Εμείς δεν δεχόμαστε τα πάντα όπως το ΠΑΣΟΚ, ούτε απορρίπτουμε τα πάντα όπως κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς» και πρόσθεσε «τα επιπρόσθετα βήματα που χρειάζονται θα τα κάνει η επόμενη κυβέρνηση. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος με την περικοπή των επικουρικών συντάξεων «Δεν μπορεί -είπε-να υπάρξει νέο πετσόκομμα στις συντάξεις» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να συμφωνήσει υπό προϋποθέσεις στο άνοιγμα των του επαγγέλματος των φορτηγών.