Η παρατεταμένη συζήτηση για το ποιος τελικά θα πάρει το τιμόνι στο ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ζητούν επίμονα καθαρές λύσεις, που θα αποσυμφορήσουν το πολιτικό κλίμα.

«Το κρίσιμο θέμα για μένα είναι να ξεκαθαρίσει ο Παπανδρέου τι θα κάνει», αναφέρει σε δηλώσεις του στο 24h ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λυιντζέρης και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «κατά την άποψη μου πρέπει να φύγει. Έχει ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ».

Σχολιάζοντας τα προβλήματα που αναδεικνύονται καθημερινά στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο κ. Λιντζέρης εκφράζει την άποψη ότι «πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση που θα τραβήξει περισσότερο», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κομματικοί συσχετισμοί και ισορροπίες του Σαμαρά και του Παπανδρέου».

«Αν δεν γίνει αυτό, οι εκλογές είναι μονόδρομος», αναφέρει και εκφράζει την αγωνία του για τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση σημειώνοντας ότι «δεν θα πρέπει να είναι και πάλι οριζόντια γιατί έχουμε πειστεί ότι δεν είναι αποτελεσματικά. Δεν έχει νόημα να συζητάμε ξανά τα ίδια και να δοκιμάζουμε και πάλι τις ίδιες συνταγές».