Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη στις 15:00. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Η Εθνική Τράπεζα προχωρά σε ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, κάνοντας χρήση του νόμου 3723/2008, αντλώντας κεφάλαια από το Δημόσιο και εκδίδοντας προνομιούχες μετοχές.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική θα βάλει στο ταμείο της 1 δισ. ευρώ, με το αιτιολογικό ότι στην πρώτη διαδικασία κατανομής των κεφαλαίων είχε χρησιμοποιήσει λιγότερα κεφάλαια από αυτά που της αναλογούσαν.

Ανάλογη κίνηση, ύψους 400 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος της κίνησης είναι η θωράκιση της τράπεζας έναντι της κρίσης των κεφαλαιακών απαιτήσεων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής στο PSI, καθώς και των αποτελεσμάτων της διαγνωστικής έρευνας της BlackRock.

Η έκθεση της BlackRock αναμένεται να παραδοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος έως τις αρχές Ιανουαρίου και μαζί με το αποτέλεσμα από το PSI θα καθορίσουν το μέλλον του κλάδου.