Έκκληση προς την κυβέρνηση να καταγγείλει σήμερα την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια, απεύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε παρέμβαση του, με αφορμή την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης.

«Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσουμε τη δυνατότητα από τα Σκόπια να επανέλθουν και θα στείλουμε μήνυμα τόσο στον ΟΗΕ όσο και στο δικαστήριο της Χάγης ότι έχουμε ευαισθησίες» ανέφερε και χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση «δικαστική ήττα».

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν παρών στην αίθουσα της ολομέλειας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει σε βάθος την απόφαση, ωστόσο πρόσθεσε «δεν αλλάζει κάτι στην εθνική μας στρατηγική η οποία είναι κρυστάλλινη και έχει ευρύτατη στήριξη.

Θα έχουμε την ευκαιρία στα αρμόδια όργανα να συζητήσουμε λεπτομερώς τις κινήσεις μας, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα διέπονται από το δόγμα του απόλυτου σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα στην πλευρά των Σκοπίων λέγοντας ότι «αν οι φίλοι και γείτονες μας παρεξηγήσουν την απόφαση δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους».

Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα υποστήριξε ότι η βασική υπόδειξη και σύσταση της απόφασης είναι οι δύο χώρες να συνεχίσουν τις προσπάθειες για μία κοινά αποδεκτή λύση, «η οποία θα είναι για κάθε χρήση και έναντι των πάντων».