Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

«Μέχρι και οι πρωταγωνιστές της πρώτης περιόδου, ομολογούν δημόσια αυτά που όλοι ξέρουμε. Δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι οι υποσχέσεις ήταν ψεύτικες, εν γνώσει του πρωθυπουργού. Τι έχετε να πείτε, για τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ότι όταν διάβασε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έβγαλε αφρούς, γιατί έλεγε μέσα ανοησίες; Η ετυμηγορία της ιστορίας είναι αμείλικτη. Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική σας απάτη. Η οργή των πολιτών είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Παγιδεύεται τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική για να παραμείνετε στην κοινωνία. Την ύβρη ακολουθεί πάντα η Νέμεσις», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Φέρατε μεγαλύτερη λιτότητα ακόμα κι από αυτή που σας ζητούσαν, διαλύοντας την παραγωγική Ελλάδα. Και το 4ο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που δήθεν θα προστατεύατε, τους αδύναμους, τους συνταξιούχους, αυτούς που θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο κι εκείνους που θα δουν να χάνουν ακόμα μία σύνταξη. Λέγατε για την εθνική κυριαρχία και από το “Go back madam Merkel” πήγαμε στο Βοήθεια κυρία Μέρκελ. Δεσμεύσατε την περιουσία της χώρας. Λέγατε ότι θέλετε να διώξετε το ΔΝΤ και τώρα το παρακαλάτε να μείνετε. Στηρίξατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα. Δημιουργείτε νέο κομματικό στρατό, διορίζετε συμβασιούχους στο Δημόσιο, εκμεταλλεύεστε ανθρώπους χυδαία. Έχετε καταντήσει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο. Παρεμβαίνετε συνεχώς στη Δικαιοσύνη, πήγατε να ελέγξετε το Ρ/Τ τοπίο με κουμπάρους, λαγούς και τον κ. Παππά. Κάνατε ό,τι μπορούσατε, για να διαλύσετε τα ΜΜΕ που δεν συμφωνούσαν μαζί σας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.