«Έχω την αίσθηση ότι το θέμα των υπογραφών κινείται και από την Ελλάδα… Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά όπως δεν μένει τίποτα κρυφό, ουδέν κρυπτόν από του ηλίου, θα το μάθουμε και αυτό, αλλά αν είναι αλήθεια κάποιοι θα καταλήξουν στον πολιτικό καιάδα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι υποψίες του «κινούνται προς το ΠΑΣΟΚ».

«Κάποιοι πιστεύουν πως θα προκαταλάβουν τον κ. Σαμαρά, θα τον στριμώξουν ουσιαστικά στην γωνία, αυτή την αίσθηση έχω εγώ, εγώ ως πολίτης που παρακολουθώ, διαβάζω και ακούω το τι γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε «ο Α. Σαμαράς έχει βγει με 5-6 διαφορετικούς τρόπους, δηλαδή από το βήμα της βουλής, με ανακοινώσεις του Εκπροσώπου του, στηρίζοντας τη νέα κυβέρνηση, μετέχοντας με Υπουργούς στη νέα κυβέρνηση, που ενέκριναν στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον προϋπολογισμό, με επιστολή του προς τον κ. Μάρτενς και τα άλλα μέλη του ΕΚΤ όπου αναφέρει τις θέσεις του και δεσμεύεται και για αυτά τα οποία έχει δεσμευτεί δημοσίως, ο,τι αφορά την δανειακή σύμβαση, Πιστεύει κανείς λοιπόν ότι μετά από όλα αυτά, και όλες αυτές τις δημόσιες δεσμεύσεις ενός ανθρώπου ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ καμία αφορμή, ότι δεν τηρεί το λόγο του και την υπογραφή του, θέλουν και κάτι παραπάνω;»

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «αύριο θα έχουμε την 7η δόση, τι θα μας ζητήσουν; Ομήρους; Μετά θα έχουμε κάτι άλλο. Πρέπει να πατήσουμε το φρένο και να το πατήσουμε όλοι μαζί σε αυτή την κατάσταση».

«Όμως αυτό το να ζητάνε λευκή κάρτα, γιατί περί αυτού πρόκειται, τότε ας έρθουν εδώ να κυβερνήσουν, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα. Δηλαδή λευκή κάρτα για τα επόμενα 10 χρόνια; Με τους δημοσιονομικούς στόχους όλοι συμφωνούν», τόνισε.

Μάλιστα καταλήγοντας πρότεινα να ζητηθούν υπογραφές από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ.